×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

مهم‌ترین اخبار پول و اقتصاد ایران و جهان

امروز : پنج شنبه, ۲۶ تیر , ۱۴۰۴  .::.   برابر با : Thursday, 17 July , 2025  .::.  اخبار منتشر شده : 72 خبر
ارزش ۴۱۷میلیارد دلاری آبزی‌پروری؛ سهم غذاهای آبزی از تامین پروتئین حیوانی جهان ۱۵درصد است

بازار؛ گروه کشاورزی: صنعت آبزی پروری جهان در حالی روند رو به رشدی دارد که در سال ۲۰۲۵ شاهد روندهای نوظهوری است که از جمله این روندهای نوظهور آبزی پروری می توان به «تولید پایدار غذاهای دریایی» اشاره کرد. به این واسطه سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) اهداف پایداری را تعیین کرده است که مستلزم افزایش حداقل ۷۵ درصدی تولید آبزی ‌پروری تا سال ۲۰۴۰ است تا گرمایش جهانی به ۱.۵ درجه سانتیگراد محدود شود. در واقع این دستورالعمل، ابتکار تحول آبی این صنعت را هدایت می‌ کند. این ابتکار بر گسترش آبزی ‌پروری پایدار برای بهبود مدیریت شیلات و تقویت زنجیره ‌های ارزش غذایی آبزیان تمرکز دارد.

نرخ رشد ۵.۱درصدی بازار جهانی آبزی پروری از ۲۰۲۵ تا ۲۰۳۰

به گفته سازمان فائو، آبزی ‌پروری جایگزینی برای شیلات وحشی ارائه می ‌دهد و در امنیت غذایی جهانی نقش دارد. به خصوص اینکه طبق آمارها سازمان فائو غذاهای آبزی حدود ۱۵درصد از پروتئین حیوانی جهان را تأمین می ‌کنند و در کشورهای آسیایی و آفریقایی از ۵۰درصد فراتر می ‌روند.

این در شرایطی است که داده های آماری نشان می دهد: در سال ۲۰۲۵، روندهای آبزی ‌پروری در پاسخ به چالش ‌های زیست ‌محیطی، رشد جمعیت و افزایش تقاضای غذاهای دریایی، به سمت یک سیستم تولید غذای پایدار و مبتنی بر فناوری در حال تغییر است. به این ترتیب پیش ‌بینی می ‌شود بازار جهانی آبزی ‌پروری تا سال ۲۰۳۰ به ۴۱۷.۸ میلیارد دلار برسد و نرخ رشد مرکب سالانه (CAGR) از سال ۲۰۲۵ تا ۲۰۳۰، به میزان ۵.۱ درصد باشد.

بازار ۱۲.۳۷ میلیارد دلار غذاهای دریایی پایدار در سال ۲۰۲۵

علاوه بر این، انتظار می ‌رود بازار جهانی غذاهای دریایی پایدار در سال ۲۰۲۵ به ۱۲.۳۷ میلیارد دلار برسد و با نرخ رشد مرکب سالانه ۲.۸ درصد در این دوره، تا سال ۲۰۳۳ به ۱۵.۴۳ میلیارد دلار افزایش یابد.

نکته قابل تامل اینکه در صنعت آبزی پروری جهان هوش مصنوعی به شکل قابل توجهی ورود کرده است. به طوری که هوش مصنوعی داده‌ های حسگرهای اینترنت اشیا را در لحظه با تجزیه و تحلیل ‌های مبتنی بر هوش مصنوعی ترکیب می‌کند. این سیستم‌ ها به طور مداوم دما، سطح pH، میزان اکسیژن و شوری را رصد می‌ کنند. آنها به پروش دهندگان این امکان را می ‌دهند تا تصمیمات آگاهانه ‌ای بگیرند که تولید را افزایش داده و تأثیرات زیست ‌محیطی را کاهش دهد. در این میان شرکت اندونزیایی eFishery یک پلتفرم اینترنت اشیا توسعه داده است که به پرورش ‌دهندگان ماهی و میگو امکان می‌ دهد برنامه ‌های تغذیه را با استفاده از دستگاه ‌های تغذیه خودکار پیگیری کنند.

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی توسط سردبیر پول و اقتصاد منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.