
در بازدهی هفتگی بازارها شاخص کل بورس پیشتاز در رشد بود و بعد از ۶ هفته سبزپوش شد. شاخص کل سهام در هفته چهارم تیر ماه با رشد ۵٫۶۲ درصدی در صدر بازدهی بازارها قرار گرفت.
رد پول در بازارها
با بازگشایی بازار سهام بعد از جنگ ۱۲ روزه، فشار فروش در این بازار بالا بود و دولت برای جبران ضرر سرمایهگذاران و کاهش فشار فروش در بازار سهام، بسته حمایتی ایجاد کرد. با این حال که بازار سهام در هفته چهارم تیر ماه ۱۴۰۴ سبزپوش بود اما همچنان شاهد خروج پول از این بازار بودیم و این میزان خروج پول از سهام در این هفته به بیش از چهار همت رسید.
در بازار سرمایه، به میزان خروج پول از سهام، ورود پول به صندوقهای درآمد ثابت داشتیم که جالب توجه بازار بود. صندوقهای طلا در هفته چهارم تیر ماه میزبان ورود پول حدود ۳٫۴ همتی بودند. تحلیلگران با رد پول به این نتیجه رسیدند که همچنان فعالان بازار دست به عصا هستند و بیگدار به آب نمیزنند.
در سمت بازار طلا و ارز شاهد یک نوسان رفت و برگشتی در هفته چهارم تیر ماه بودیم. بازار طلا و ارز تا روز دوشنبه نوسانی دنبال شد و تا مرزهای مقاومت بالا رفتند اما در ادامه و نیمه دوم هفته با کاهش، راه رفته را پس گرفت. در هفته چهارم تیر ماه بازار طلا و ارز اعم از دلار تهران، دلار هرات، دلار نیما، طلای آبشده و سکه با بازدهی زیر یک درصدی، هفته رنجی را سپری کردند. قیمت انس طلای جهانی نیر همانند بازار طلا و ارز داخل نوسان رفت و برگشتی داشت و رنج دنبال شد.
تنها قرمزپوش بازار
قیمت درهم تنها بازار قرمزپوش هفته بود و با نزول ۴۲٫ درصدی به زیر کانال ۲۴ هزار تومان برگشت. نکته بازار ارز، سبقت دلار تهران از برابری درهم بود که طی ۱۰ روز معاملاتی گذشته قیمت دلار تهران بالاتر از برابری درهم در معامله بوده است. برخی از تحلیلگران معتقدند که دلیل شکلگیری این پدیده کم سابقه در بازار درهم، به تزریق بازارساز ربط دارد. از منظر این دسته بازارساز برای مدیریت نوسان بازار ارز دست به تزریق در بازار درهم زده و برآورد منفی از حباب دلاری درهم طی ۱۰ روز گذشته تاییدی بر این موضوع است.
علاوه بر این یک تحلیل از حباب منفی درهم نیز در بازار دست به دست میشد. در این تحلیل ادعا شده با توجه به سابقه قیمتی، در زمانهایی که دلار برآورد شده از درهم، از قیمت دلار تهران ارزانتر میشود یا به معنای دقیقتر زامنی که حباب دلاری درهم منفی است در صورت فاند خبری منفی، نوسان بازار ارز شدت میگیرد.
فاندهای مهم بازار
با شروع هفته چهارم تیر ماه شایعه فعال شدن مکانیسم ماشه علیه ایران در روز سهشنبه به بازار رسید و موجب نوسان بازار طلا و ارز تا روز دوشنبه شد. بعد از صحتسنجی این خبر و صحبتهای وزارت خارجه فرانسه که گفته بود توافق نشود تا پایان ماه اوت تحریمهای شورای امنیت را علیه ایران احیا میکنیم، سایه تحریمهای بینالمللی را از سر بازار این هفته برداشته شد.
اخبار افزایش قیمت نفت ایران و صعود واردات نفت چین از ایران نیز در این بازار ان هفته مهم بود. برخی با استناد به این اخبار معتقدند چپ بازارساز پر شده و توانایی تزریق در درهم افزایش یافته است.
خبر دیگری که در این هفته به بازار مخابره شد آمارهای کلان اقتصادی بود که داده نقدینگی در این آمار برای فعالان بازار معنی دار بود. طبق این آمار نقدینگی برای اولین بار از ۱۰ هزار همت عبور کرده است.
خبر آخر و مهم بازار بسته حمایتی دولت و اثر این بسته بر بازار ارز بود. در گفتوگو با احمدرضا فرشچیان، رئیس کمیسیون واردات اتاق بازرگانی ایران به مزایا و معایب این طرح اشاره شد. طبق صحبتهای عضو اتاق ایران، بانک مرکزی در صف مخالفان امکان ثبت سفارش بدون انتقال ارز برای واردات مواد اولیه، کالاهای اساسی و تجهیزات خطوط تولید بوده چرا که تصور میکند میتواند بر روی قیمت دلار در بازار ارز آزاد اثر بگذارد.
https://poolvaeghtesad.com/?p=98624