- نویسنده : گسترش نیوز
- ۲۹ تیر ۱۴۰۴
- کد خبر 99707
- 3 بازدید
- بدون نظر
- پرینت

دکتر احمد غضنفری هرندی کارشناس و تحلیلگر بازارهای مالی در تحلیل و چشم اندازی که از دلار ارائه داد، تشریح کرد: در تاریخ ۲۹ تیرماه ۱۴۰۴، هر دلار آمریکا در بازار آزاد با نرخ تقریبی ۸۸,۰۰۰ تومان معامله میشود، این قیمت نسبت به روز گذشته حدود ۱٪ کاهش داشته و معادل ۹۰۰ تومان افت کرده است.
غضنفری هرندی می گوید: پس از اصلاح گستردهای که قیمت را تا سطح ۷۹,۵۰۰ تومان پایین آورد، بازار شاهد یک حرکت صعودی تا محدوده سطح ۰/۵ فیبوناچی بود پس از آن، نمودار وارد مرحلهای از فشردگی قیمت شده و اکنون در حال شکلگیری الگوی مثلث متقارن است.
این کارشناس بازارهای مالی با اشاره به اینکه این فشردگی در کنار، قرار گرفتن شاخص RSI در ناحیه میانی، نشاندهنده بلاتکلیفی بازار در کوتاهمدت است، افزود: از منظر فاندامنتال، بازار در انتظار روشنتر شدن تحولات سیاسی است که میتواند جهت حرکت بعدی را مشخص نماید، در صورت عبور قیمت از سقف یا کف الگوی مثلث، احتمال حرکت به سمت سطوح بعدی تقویت میشود، کما اینکه یکی از حمایتهای کلیدی بازار، سطح ۷۹,۵۰۰ تومان است که شکست آن میتواند منجر به تغییر روند کلی شود، بنابراین واکنش قیمت در این ناحیه از اهمیت زیادی برخوردار است.
وی همچنین با عنوان سناریوی صعودی دلار، اظهار داشت: مقاومتهای مهم پیشِرو در سطوح ۰/۶۱۸ فیبوناچی در محدوده ۹۵,۶۰۰ تومان و ۰/۷۸۶ در نزدیکی سطح ۱۰۰ هزار تومان قرار دارند.
این کارشناس اقتصادی با توجه به اینکه اتحادیه اروپا بار دیگر بر آمادگی خود جهت آغاز مجدد گفتگوها با ایران تأکید کرده است، ابراز داشت: مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، دیپلماسی را بهترین مسیر برای حل مسائل با ایران دانسته و خواهان ازسرگیری مذاکرات شده است، بر اساس گزارش راوید، خبرنگار آکسیوس به نقل از یک منبع آگاه، دیپلماتهای ارشد سه کشور اروپایی (تروئیکای اروپا) و ایران احتمالا هفته آینده در وین یا ژنو نشستی برای بررسی احیای توافق هستهای خواهند داشت ضمن اینکه از ایران، معاونان وزارت خارجه، تختروانچی و غریبآبادی، به عنوان مذاکرهکنندگان احتمالی نام برده شدهاند.
غضنفری هرندی همچنین در ادامه بیان کرد: در همین حال، یک مقام ارشد ایرانی به پرستیوی گفت که تهران تحت هیچ چارچوب یا دستورکار قبلی، وارد مذاکرات جدید با آمریکا نخواهد شد، وی تصریح کرد که هر دور جدید مذاکرات باید شامل «تضمینهای جدی و عملی» باشد و مجازات قابل اتکا برای اسرائیل و پرداخت غرامت به ایران از پیششرطهای مذاکره است، همچنین این مقام ایرانی هشدار داد که واشنگتن به دنبال مذاکره برای آمادهسازی جنگ است، نه صلح و اطلاعات ایران نیز این موضوع را تأیید میکند.
سناریوهای احتمالی
غضنفری هرندی با توجه به اطلاعات موجود، چند سناریو برای آینده مذاکرات قابل تصور دانست و افزود: چهار سناریوی اصلی وجود دارد. که نخستین سناریوی ازسرگیری مذاکرات با شرایط جدید است. در این سناریو مذاکرات با حضور تروئیکای اروپا و ایران آغاز شود، اما باتوجه به موضع ایران، این مذاکرات احتمالاً بر اساس چارچوبهای قبلی پیش نخواهد رفت و ایران شروط جدیدی از جمله تضمینهای جدی، مجازات اسرائیل و پرداخت غرامت را مطرح خواهد کرد، پذیرش این شروط از سوی طرفهای غربی چالشبرانگیز خواهد بود.
وی در ادامه دومین سناریو را بنبست در مذاکرات اولیه عنوان کرد و افزود: چنانچه تروئیکای اروپا نتواند شروط ایران را بپذیرد یا راهکاری برای تضمینهای موردنظر تهران پیدا کند، احتمال بنبست در همین مرحله اولیه و عدم پیشرفت مذاکرات وجود دارد، این سناریو میتواند به افزایش تنشها منجر گردد.
غضنفری سومین سناریو را در قالب مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا ترسیم کرد و افزود: باتوجه به اصرار ایران بر عدم مذاکره مستقیم با آمریکا تحت چارچوبهای قبلی، ممکن است مذاکرات به صورت غیرمستقیم و از طریق میانجیگری کشورهای اروپایی ادامه یابد در این حالت، اروپاییها نقش پل ارتباطی را بین ایران و آمریکا ایفا خواهند کرد. وی اخرین سناریو را افزایش تنش و عدم مذاکره دانست و گفت: در سناریوی بدبینانه، اگر هیچ یک از طرفین حاضر به انعطاف نباشند و یا نگرانیهای ایران مبنی بر نیت جنگی آمریکا تقویت شود، ممکن است مذاکرات اصلاً آغاز نشود و منطقه شاهد افزایش تنشهای سیاسی و حتی نظامی باشد.
غضنفری هرندی مذاکرات پیشرو را صرف نظر از نتیجه، پیچیده و حساس خواند چراکه سرنوشت توافق هستهای و روابط ایران با غرب را تا حد زیادی مشخص خواهد کرد.
منبع:
بازار
سارا سمیع شمس
https://poolvaeghtesad.com/?p=99707