×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

مهم‌ترین اخبار پول و اقتصاد ایران و جهان

امروز : یکشنبه, ۲۲ تیر , ۱۴۰۴  .::.   برابر با : Sunday, 13 July , 2025  .::.  اخبار منتشر شده : 188 خبر
سه شرط مهم ایران برای ادامه مذاکره با آمریکا از زبان علی مطهری

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از خبر آنلاین، ​علی مطهری، نماینده ادوار مجلس، با اشاره به تحولات اخیر در منطقه و طرح برخی مباحث درباره مذاکره با آمریکا، گفت: «ما نباید اعلام کنیم که مذاکره نمی‌کنیم یا میز مذاکره را ترک خواهیم کرد. اما لازم است برای مذاکره، شروطی در نظر گرفته شود. مذاکره بدون پیش‌شرط با آمریکا با عزت و استقلال ملی ما سازگار نیست.»

وی در ادامه سه شرط جمهوری اسلامی برای ازسرگیری مذاکره با آمریکا را چنین برشمرد: «اول اینکه آمریکا باید الزام به غنی‌سازی صفر را کنار بگذارد. دوم، باید به ایران تضمین بدهد که بار دیگر به تأسیسات هسته‌ای کشورمان حمله نخواهد کرد؛ و سوم، خساراتی که در جریان جنگ دوازده‌روزه اخیر به ایران وارد شده است، باید جبران شود. البته این خسارات باید از آمریکا مطالبه شود، چون ما اسرائیل را کشور نمی‌دانیم و به رسمیت نمی‌شناسیم.»

وی تأکید کرد: «هرگاه این سه شرط اجرا شد، ما آماده مذاکره هستیم. اما گفت‌و‌گو بدون در نظر گرفتن این شرایط، با عزت ملت ایران در تضاد است.»

مطهری ادامه داد: «دیپلماسی و گفت‌و‌گو همواره می‌تواند راه‌گشا باشد. حتی در زمان جنگ هم مذاکراتی در جریان است. اما با توجه به جنگ فریبکارانه‌ای که توسط ترامپ و نتانیاهو به ایران تحمیل شد، مذاکره بدون پیش‌شرط با آمریکا عقلانی نیست.»

این نماینده سابق مجلس با اشاره به انتقاد‌ها نسبت به گفت‌وگوی اخیر رئیس‌جمهور مسعود پزشکیان با یک مجری آمریکایی گفت: «برخی از مخالفان دولت معتقدند رئیس‌جمهور باید قاطع‌تر و تندتر صحبت می‌کرد. اما رئیس‌جمهور نمی‌تواند مانند یک فرمانده نظامی در مصاحبه‌ها سخن بگوید. او مقام رسمی کشور است و باید مراقب باشد راه دیپلماسی بسته نشود.»

وی با انتقاد از برخی تهدید‌ها نسبت به دولت و رئیس‌جمهور، اظهار داشت: «اگر انتقادات در حد بررسی لحن باشد، مسئله مهمی نیست و می‌توان با آقای رئیس‌جمهور در این زمینه گفت‌و‌گو کرد. اما کشاندن موضوع به سمت استیضاح یا طرح عدم کفایت سیاسی، تندروی است و به‌خصوص در شرایط حساس کنونی، به نفع اسرائیل تمام می‌شود.»

مطهری افزود: «تصمیم‌گیری درباره مذاکره با آمریکا، مسئله‌ای کلان و حاکمیتی است و نباید به ابزار تسویه‌حساب جناحی تبدیل شود. انسجام ملی ایجاب می‌کند که در مواجهه با بحران‌های منطقه‌ای و بین‌المللی، دیپلماسی را به عنوان ابزاری مؤثر حفظ کنیم.»

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی توسط سردبیر پول و اقتصاد منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.